Tenshin no Michi Dojo je udruga koja je osnovana s idejom stalnog proučavanja, prakticiranja, unapređenja, te transmisije stečenih znanja s polja klasičnih japanskih ratničkih vještina i klasične filozofije kao i suvremenih načina samoobrane i preživljavanja.

Takav koncept omogućuje stalno učenje i stalni napredak pojedinca koji stečeno znanje implementira u svoju zajednicu i svoj život, te ga na taj način živi što sigurnije, mudrije i kvalitetnije.

 

Tenshin no Michi Dojo je započeo sa radom 07.10.2003. u Karlovcu, a službeno otvorenje Dojo-a dogodilo se sretnog dana 16.01.2004, također u Karlovcu! Službenom otvorenju prisustvovala je osobno Gđa. Andrea Rees Sensei, dugogodišnja učiteljica i mentorica našeg Dojo-a sa još dvojicom učenika. ( Dai-Sho Center - Bujinkan Ninjutsu Dojo ) Toga sretnog dana je Dojo dobio ime koje i danas sa ponosom nosi .

Zbog niza novonastalih okolnosti tehničke i privatne prirode, Dojo u Karlovcu privremeno prestaje sa radom no u to vrijeme poduka se nastavila kroz niz seminara, treninga i privatne poduke u Hrvatskoj i inozemstvu!

Tenshin no Michi Dojo je ponovno službeno registriran 24.07.2006. u Zagrebu.

Rad u Tenshin no Michi Dojo-u temelji se na proučavanju i prakticiranju devet tradicionalnih ratničkih škola objedinjenih u Bujinkan Budo Taijutsu sustavu.

Poglavar Bujinkana i svih devet škola je Soke Dr. Masaaki Hatsumi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gikan Budo Concept - G.B.C.

U Tenshin no Michi Hombu Dojo-u je dostupno i učenje klasičnog Ju Jutsu-a u tradicionalnom maniru, raznih načina samoobrane, preživljavanja kao i zaštite drugih osoba po vlastitom iskustvu i programu odobrenog od strane renomiranih organizacija.

 

Osnivač Tenshin no Michi Dojo-a je Majstor Golubičić Darko, član Bujinkan Shidoshi - Kai
(Instructors Association).

 • Gikan Budo Concept

  Što to znači?

  Gikan Budo Concept ustvari nije nikakva nova super tajna i superiorna vještina već kako i samo ime kaže, to je ideja ili način na koji se promatra Budo kao cijelina , a kroz tri osnovna moralna načela. Istina, pravda i odanost.

  Uzevši ova tri načela kao polaznu točku nezaobilazno je spomenuti i ostala četiri koja čine temelj Bushido-a, a to su: Dobrota, ljubaznost, čast, i hrabrost.

  Bez prva tri načela, teško da bi smo mogli uopće govoriti o ostala četiri jer kako netko za sebe može reći da je ljubazan dobar, hrabar i častan, ako mu srce nije ispunjeno istinom, pravdom i odanosti ?

 • Ninjutsu - Bujinkan Budo Taijutsu

 • Tenshin no Michi Ryu Ju Jutsu

  Ju Jutsu nije stvoren samo za borbu. Puno je suptilniji. To je nešto što moramo učiti i razvijati kroz cijeli svoj vijek kao način življenja!

  Ju jutsu je goloruka borba protiv naoružanih i nenaoružanih napadača, a razvijena je od strane ratničke kaste Bushi-a ili popularnije nazvano Samuraja. Iako su Samuraji više poznati po upotrebi oružja kao što su katana, koplje,luk i strijela ipak su razvili zaseban sustav golorukog borenja u slučaju da u borbi izgube ili slome oružje....
  Tenshin no Michi Ju Jutsu je razvijen u našem Dojo-u kao odgovor na nastale okolnosti, a na osnovu 20 godišnjeg iskustva i proučavanja povijesti, filozofije, kulture i same tehnike. Iako godinama prenošen u našem Dojo-u u neformalnom obliku Tenshin no Michi Ju Jutsu je službeno oformljen 09.02.2013 i priznat kao vlastiti stil. Stil je dobio ime po Dojo-u gdje je razvijen.
  Nastojimo zadržati orginalni duh i tehniku vještine u klasičnom smislu, a tako nastojimo razvijati i svoj duh.

  Sedam vrlina:

  1.) Gi 義: pravednost
  2.) Yu 勇: hrabost
  3.) Jin 仁: dobrota
  4.) Rei 礼: ljubaznost
  5.) Makoto 誠 ili Shin 真: istina i istinitost
  6.) Meiyo 名誉: čast
  7.) Chūgi 忠義: vjernosti ili Chū 忠: obveza i lojalnost

  Usuđujete li se poželjeti razvijati svoj duh i tehniku kroz ovih sedam vrlina.

  Predavanja i treninge održava Grand Master Golubičić Darko/
  Soshi Tenshin osobno i to putem privatne poduke i edukacijskih seminara.